Mellose.se | Make up & Hairstylist

Kostschema: mina måltider

Hallå på er där ute! 🙂

Hoppas ni mår bra idag? Idag har jag varit igång sedan 06.30. Jag vet inte varför jag vaknade så tidigt, men jag gick upp och drack en kopp kaffe, medan jag tittade på TV en stund. Runt 07.30 gick jag på en 1h PW (skiftade med intervaller). Väl hemma körde jag plankan X 3 och lite rygg övningar. Jag avslutade sedan med stretching (är så dålig på det annars). Sedan blev det (1)frukost: Havregrynsgröt med mjölk och Funlight samt ett ägg vid sidan om. (2)Till mellanmål åt jag ett grönt äpple och ca två timmar efter det blev det en färgglad lunch som ni ser här nedan:

(3)Till lunch blev det: Burgul med grillad kycklingfilé, potatissallad, grönsakssallad, kokt broccoli och blomkål. Vid sidan om blev det vanlig turkisk yougurt. 
Finns inget godare än fräscha sallader. Till sommaren brukar jag ofta göra potatissallad med persilja och rödlök. Dressing: citron, olja, salt, mynta och stark paprika. Så himla gott! 🙂

Jag kommer strax att äta (4)mellanmål och sen är det dags att fixa (5)middag. Det blev ganska mycket burgul, så jag tänkte göra någon gryta med grädd/tomatsås eller wok. Har inte bestämt mig än. 🙂 Under kvällen avslutar jag med ett (6)kvällsmål: kvarg med funlight. OJ! Totalt 6 måltider får jag i mig enligt mitt nya kostschema! Vilken skillnad jämfört med att äta 1-2 måltider + onyttigheter (snabba kolhydrater).

Jag har bett Gina göra i ordning ett gästinlägg om kost och träning. Har fått förfrågningar att publicera mitt exakta kostschema, men det kan jag tyvärr inte göra, eftersom att det kan vilseleda er då detta schema är specifikt anpassat efter: mina matvanor, längd, vikt och mål m.m. Man kan inte ge ett och samma kostschema till alla (vissa kanske lägger på sig några kilo och andra kanske blir undernärda), utan det måste anpassas till dig specifikt! 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Ähh ät vad du vill gumman, livet är för kort för att man ska gå runt och tänka på allt man stoppar i sig.

    Min filosofi : Ät av allt men i lagom mängder. Motionera gärna. Vill du tappa några kilo? Motionera lite mer och minska kaloriintaget, det är en enkel matematik!

    1. mellose

      Hej Lina,
      Tack för din kommentar. Du har rätt i det du säger. Men jag varken motionerade eller åt ”i lagom mängder”. Så jag är jätte glad över att jag håller på gör en förändring i min kost och träning. När man når sin målvikt kan man säkert unna sig lite extra, men inte varje dag (som jag tidigare gjort).

      Tidigare åt jag Max 2 måltider om dagen, sedan åt jag bakelser, chips och godis varje dag (det var inga små mängder heller). Därför tog jag hjälp av Gina. Jag gör ingen diet, utan jag får äta av allt men i lagom portioner och 6 måltider om dagen. Jag tycker att det är super! :))
      Många kramar 🙂

  2. Sandra

    Hej mellis kostar det nåt att få rådgivning utav henne
    Jag har massor me vikt som jag måste få bort:(
    Hur går tillväga att få personligt mat schema utav henne?

    1. mellose

      Hej Sandra,
      Ta kontakt med henne på facebook: Gina Basus. Du får fråga henne hur det fungerar. Men det är klart att det kostar en liten slant. Men det du får tillbaka av henne är ovärderligt, det kan jag lova dig. Jag får så mkt hjälp med minsta lilla fråga jag har. Hon är fantastisk! <3

  3. anna

    Ser så nyttigt och gott ut…oj, heja heja hela 6 mål. Hoppas värmen slår till snart så man kan frossa i alla goda frukter och grönsaker. Så det smakar lite också, så trött på smaklösa holländska tomater. Ska testa din potatissallad ser god ut. Kram kram och kul att du delar med dig. Sa ja som ännu inte intagit mål nr 2 fast kl närmar sig 17. ( 17 gubbar också ha,ha)

    1. mellose

      Hej Anna,
      Det är verkligen gott! 6 måltider är jätte mycket och helt nytt för mig! Jag längtar också till sommarens goda frukter speciellt vattenmelon! Jag minns när jag var i Syrien och skulle äta en vanlig sallad med grönsaker….säger bara OMG vilka smaker, vilken färskhet! Har nog inte ätit så goda och smakfulla grönsaker (och frukter) i hela mitt liv! idag blir ju allt besprutat med en massa medel så det smakar typ ingenting! Testa potatissalladen den är så god! Ät ofta men mindre portioner! Jag hoppas att Gina kan ge bra tips till er snart 🙂
      Många kramar

stats