Recept på yougurtbröd
Publicerad,
Ingredienser:
– 6 dl rågsikt
– 6 dl grahamsmjöl
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl krossade linfrön
– 2 tsk salt
– 4 tsk bikarbonat
– 1 dl mörk sirap (eller honung)
– 6 dl turkisk yogurt eller vanlig naturell yougurt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj två brödformar på ca 1 1/2 liter.
2. Blanda alla mjölsorterna, linfrön, salt och bikarbonat
3. Tillsätt sirap (eller honung) och yougurt.
4. Rör om allt och arbeta snabbt ihop till en deg.
5. Fördela degen i formarna och strö över lite solrosfrön.
6. Sätt in dem direkt på nedersa falsen i ugnen och grädda i ca 50-60 minuter.
7. Stjälp upp bröden och låt dem svalna under bakduk =)
Voila!
Brödet går bra att frysa in =)
Lycka till!
Kram,
Melissa
Ser gott ut, ska testa receptet sen när vi flyttar in i vårt nya hem 😉
kram
Allt du gör ser så gott ut. Jag ska verkligen testa det!