Midsommarafton
Hej vänner!
Hoppas ni har haft en mysig midsommarafton hittills? 🙂 Vi har haft en grym dag! Det blev mycket mat och underbart sällskap av mamma, pappa, svärmor, svärfar, Robar (svägerska), syrran, Fadi och barnen. Jag har haft fullt upp med att springa upp och ned för trapporna (fick en grym träning, haha) 🙂 Vi bestämde oss för att grilla och äta på terassen. Fördelen är utsikten och nackdelen är att man får springa upp och ned till köket. Men det funkade och vi hade jätte trevligt tillsammans! 🙂 Jag hann endast fota salladen och frukten, eftersom att jag hade fullt upp, hehe.
Till varmrätt blev det: kebabspett, kycklingklubbor och vingar, kycklingfilé, lövbiff, fläskkarré, scampi och grillade champinjoner. Detta serverades med bulgur, tzstziki gjord på morötter och guacamole. 😉
På fatet placerades dip (tortilla från Estrella + turkisk yougurt) och en skål med guacamole 😉Salladen innehöll: romansallad, rödsallad, friséesallad, persilja, morötter, plomontomater, gurka, rödlök, salladslök, gul- och rödpaprika. 🙂
Dressing: olivolja, citron, vitlök, salt, mynta, stark paprika
Michael åt kebabspett, kyckling och lövbiff! Han åt som en vuxen man (peppar peppar) heheSuper bra att använda ikeas skål till dryck och is 😉Några av gänget 🙂Michael & Olivia <3Syrran gjorde en riktig god jordgubbstårta som hon toppade med krossad daim! 🙂
Jag hoppas att ni har haft det minst lika trevligt som oss 🙂 Vill önska er en fortsatt trevlig kväll! 🙂
Vad gott det ser ut!!!! Du gör allt så fint utan en massa slarv! Vi hade det super trevligt 🙂
Tack fina Irini 🙂
Du är så grymt duktig habibi!! Alltid så fina presentationer av dina upplägg. Man vill ju knappt ta ngt för att förstöra haha. Hoppas ni hade en underbar dag hjärtat och tack för senast! Puss
Tamara:
Tack habibi! Du vet att jag älskar sånt <3 🙂 Vi hade underbart! Hoppas ni också hade en trevlig kväll 🙂
Tack själv! Får boka en till träff snart 🙂
Kan man fråga hur du marinerar köttet?
Vad du lägger i kebab spetten , misslyckas alltid med grill 🙁
Hej Elisa,
Jag marinerar lite olika! Men mest grillkrydda, olivolja, vitlök och svart peppar en klassiker.
Till kebabkött lägger jag: köttfärs, lök, persilja, salt, lite kanel, svartpeppar, kryddpeppar, lite mynta, 1msk tomatpuré och 1msk paprika puré. Jag brukar alltid lägga lite mindre kryddor. Jag steker en biff (av kebabköttet), för att godkänna smaken och för att veta om det är tillräckligt med kryddor. Det är lättare en att ”gissa” hur mkt man ska använda 😉
kramis
Hej Melissa, har följt din blogg i lite mer än ett år,har dock inte vågat kommentera innan fast nu känner jag att jag måste säga vad jag tycker. Du är så duktig på alla de olika delarna i livet. Jag syftar på att du verkar vara en otrolig mamma,hemmafru, entreprenör, och vän. Må Gud välsigna dig med allt de fina i livet. Du är lite av en idol för mig. Fortsätt inspirera. Du gör mer än du tror för oss genom att dela med dig av dina upplevelser och egenskaper. Taudi! 🙂
Hej Melissa,
Tack för att du tagit dig tiden att kommentera på min blogg. Jag uppskattar dina ord så himla mycket och känner mig verkligen berörd. Jag är så glad att du känner dig inspirerad av mig och min blogg. Ibland känner jag att bloggen är lite tråkig, samtidigt så är det så här mitt liv ser ut (till en viss del). Jag vill verkligen inspirera mina läsare och det är därför jag visar väldigt många olika delar av mitt liv och min vardag. Tusen tack igen för de fina orden och må gud välsigna dig med.
Hobo