Recept: Banoffee pie
Här kommer receptet på lördagens dessert! 🙂
Desserten heter Banoffee pie, men jag valde att göra om de till små dessertskålar. Vilket som funkar perfekt! 🙂
Port: 8-10st dessertskålar
Ingredienser:
Kexbotte
- 10-12 digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
1 burk Dulce de leche (färdig karamaliserad sås)
2-3 st bananer
4dl grädde
1 dubbel daim
* valfri frukt till garnering eller choklad till garnering
2. Smält smöret
3. Tillsätt kexsmulorna och blanda tillsammans.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten eller i små dessertskålar.
Valfritt: Om ni använder er av en pajform så kan ni grädda kexbotten i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna
Annars så lägger ni in kexbotten i kylen och låter den kallna. Båda sätten funkar jätte bra!
Fyllning:
Kondenserad mjölk: Ta bort etiketten från burken (den kondenserade mjölken) och koka den i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burken hela tiden är täcktt med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens. Ta upp burken och låt den svalna.
Innan servering:
5. Fyll pajen med karamaliserad mjölk (eller kondenserad mjölk), hackad daim och bananskivor.
6. Avsluta med kall vispad grädde och garnera pajen som ni önskar
En snabb, god och helt fantastisk dessert som uppskattas av de flesta 🙂
Åh ser sjukt gott ut! måste prövas!:)
så gott det ser ut 🙂
Tindra du måste testa det!
Ett tips det finns färdig kokt kondenserad mjölk på burk, så sparar man tid 🙂
Hej Bibbi,
tack för tipset! 🙂 Jag vet att den finns (dulce de luce), men dessvärre hittade jag inte den, så det fick bli den klassiska.
Många kramar 🙂
Hej, kan man använda vanlig arla mjölk också? 🙂
Hej Maria,
Det ska vara grädde till Banoffée 🙂
kram