Recept: Kyckling crepes
Publicerad,
Ni får ursäkta om jag bara bloggar om mat de här dagarna, haha! 🙂
Ingredienser (fyllning):
2st kycklingfiléer
1st rödlök eller purjolök
200 g färska champinjoner
1 st rödpaprika
1st grönpaprika
4st vitlöksklyftor
smör
2 dl crème fraiche eller 3dl iMat eller matlagningsgräde.
2-3 dl riven ost (valfritt)
1dl färsk persilja
1/2 dl färsk kycklingbuljong (går bra med vanlig)
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Ostsås (bechamel + ost eller 1 förpackning färdig ostsås, 4 dl)
Crepes (fransk smet):
Ägg: 4st
Standardmjölk: 6,0dl
Vetemjöl: 4 dl
Salt: 0,5tsk
Strösocker: 2msk
Smör: 2msk
Crepes: Tillagning (30 min + 40 min )
- Vispa mjölk med mjöl och salt (valfritt+ socker till den franska) till en slät klimpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ helst svalt i 30-60 minuter.
- Smält fett i pannan och vispa ner i smeten.
Pannan är nu infettad, stekfett behövs ej. - Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut.
Vänd pannkakan när smeten ”stannat” på ytan och kanten är guldgul. Vänd. - Trava crêpes som på bild med smörpapper mellan lagren.
Gör så här
- Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet eller som franska crepes ovan. Grädda pannkakor och låt dem kallna. Förbered grönsakerna och kycklingen.
- Stek lök, champinjoner och vitlök några minuter i en stekpanna med smör eller olja. Tillsätt strimlad kyckling (jag grillade kycklingen i ugnen innan, går bra att steka också).
- Ta pannan från värmen och blanda i crème fraiche, imat eller matlagningsgrädden. Tillsätt hälften av osten (valfritt). Tillsätt kryddor. Smaka av.
- Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.
- Häll över såsen och strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter (200grader).
Servera med en god sallad till 🙂
Smaklig måltid! 🙂