Hej alla fina,
Hoppas ni mår bra denna lördag? Själv har jag fullt upp med förberedelser inför Michaels kalas imorn. Här om dagen gjorde jag Peanut Butter Cups! De blev förvånansvärt goda! Här kommer det enkla receptet! 🙂
Ingredienser:
Knäck/Ischoklad formar (för små) eller Mini muffins formar (för normalstora). Jag använde mini muffins formar.
300-400g gram mjölkchoklad (eller mörk om man föredrar det)
1 dl hackade jordnötter (valfritt)
1-2 dl jordnötssmör, jag använde mig att ekologisk jordnötssmör från Fittnessguru som ni kan hitta HÄR!
1/2 dl florsocker
Gör så här:
1) Smält chokladen i vattenbad eller i micro (20 sek, rör om, 20 sek, rör och fortsätt så tills chokladen är helt slät). Låt svalna.
2) Fyll formarna med lagon mycket choklad (gärna tjock botten så de blir stabila) och pensla runt kanterna ut över hela formen med hjälp av av en tesked eller pensel. Spara gärna lite choklad så ni kan använda till locket också, eller så smälter ni lite choklad åt gången.
3) Ställ chokladformarna i kylskåpet eller frysen en stund tills de stelnat.
4) Rör väl ihop jordnötssmör, florsocker och jordnötter.
5) Lägg ca 1 tsk klick med jordnötsfyllning i varje form och tryck ner det (för att undvika luft i formen).
6) Häll på choklad på toppen så det täcker fyllningen och är jämn med kanten.
7) Låt stå i kylskåp eller frys i minst en timma.
Ät som dom är eller frysta. Förvara i kylskåp.
Ett tips innan ni gör alla, är att göra ett test för att kolla om det är för mycket eller för lite choklad, jordnötssmör osv.
Men fyy så goda de ser ut !! ser inte alls särskilt enkla ut att göra dock haahaha
Natali: Joo de är jätte enkla! testa!
kramis
smaskens, det såg gott ut 🙂
Linda: fixar till dig nästa gång vi ses <33
kramiss