Frukost och recept på Foul
Hej alla fina,
Hoppas ni mår bra? Ni har säkert märkt att min favorit måltid på dagen är frukost! Jag älskar att äta frukost speciellt när man är fler! 🙂
Inspirationsbilder
Serverade libanesisk foul och tänkte dela med mig av det enkla receptet:
Ingredienser:
En burk Foul (favabönor)
1 msk tahini
1/2 pressad citron
3st klyftor vitlök
salt & stark paprika
Några droppar olivolja
Vatten
Garnering: hackad tomat, persilja och lök
Gör så här: börja med att koka bönorna. Häll vatten så den täcker över bönorna och koka i ca en halvtimme (när bönorna är mjuka så är det klart). Tillsätt tahini, citron, olja, pressad vitlök och kryddor. Smaka av efter en halvtimme och krydda efter smak.
Enklare än så är det inte! 🙂
Woho! Det här receptet har jag väntat på. Tack så mycket 🙂
Vad kul L 🙂
Hoppas det smakar! 🙂
kram
Hej!
Hoppas jag inte kommer med en dum fråga. Jag undrar om du kan fråga din vän vart hon köpt snurrfatet med hjärtformade skålarna. Vill så gärna köpa ett sådant själv. Bor inte i Sthlm och kan inte ta mig till EG:s fyndmarknad som du tipsade om i ett tillägg.
/ Fatima 🙂
Hej Fatima,
Hon minns inte och sa att det antingen var köpt på Inn och Finn eller Egs. Jag fick den för 5 år sedan.
kramis
Varför dricker du juice med extra folsyra :p : p
Det finns bara en anledning att göra det:)
Hej Maria,
När jag var gravid så upptäckte jag denna underbara (sura) juice och är fortfarande helt fast! Ingen baby i ungen här inte (haha) 😉
kramisss
man sätter inte thini i foul :s
Hej Sabbe,
I min familj använder vi alltid tahini, men kan tänka mig att den görs på många olika sätt beroende på vart man kommer i från. 🙂
kramis
jaha oki men du e inte arab skulle jag tro ? jag e äkta libanes o vi gör inte så men testa utan så ska du se att de e gott som fan
Hej Sabbe,
Nej jag är inte arab, men har rötter i Syrien. 🙂 Tack för tipset.
kram