En himmelsk Butternutsoppa
Publicerad,
Hej alla fina,
Hoppas ni mår bra.
Jag har länge varit nyfiken på Butternetsoppa och beslutade mig idag för att tillaga det till lunch. Om du uppskattar goda soppor så måste jag tipsa dig om denna. Perfekt soppa när höstmörkret börjar träda fram. Denna rätt är vegan och glutenfri.
Recept:(4-6 port)
1 st butternut
2.3st morötter
1 st äpple
1 msk finhackad ingefära (valfritt)
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1st liten gullök
1-2st tärningar grönsaksbuljong
1-2 tsk salt (jag använder himalaya salt)
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk chili flingor
1 tsk spiskummin (valfritt)
2 tsk gurkmeja
Basilika eller persilja till garnering
olivolja att steka i
ca 1 liter vatten
Gör så här
- Skala och och hacka morötterna. butternut och vitlök. Placera de i en ungsform med lite olja och salt. Lägg i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter
- Finhacka vitlök, äpple, och ingefära. fräst i olja i en stor kastrull med chiliflingor. Lägg i de ugnsrostade rotfrukterna. Tillsätt sedan buljong, kryddor och täck med vatten. Koka upp allt i minst 20 minuter eller tills rotfrukterna mjuknat. Mixa sedan soppan slät och tillsätt mer vatten vid behov. Sist häller du i kokosmjölken och låter soppan puttra på låg värme i ytterligare 10 minuter.
- Smaka av soppan och tillsätt mer kryddor efter önskemål. Servera med vitlöksbröd och garnera färsk basilika och solros/ eller pumpafrön.. Smaklig måltid