Recept: Kycklingpasta med Love Sauce =)
Publicerad,
Beräknat antal port: 6-8
Innehåll:
300 g kyckling file
2 st rödlök
1 st röd paprika
1 st grönpaprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1 st kruka färsk basilika
200 g Ruccola eller persilja
300 g kyckling file
2 st rödlök
1 st röd paprika
1 st grönpaprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1 st kruka färsk basilika
200 g Ruccola eller persilja
Kycklingmarinaden:
1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
1 tsk svart peppar
2 st vitlökskyftor
2 tsk grillkrydda
1 msk pesto
1 msk sweet chili
Såsen:
5dl grädde: Arlas matlagningsgrädde
3 st vitlökskyftor
250-300g passerade tomater smaksatt med basilika (eller pastasås)
1/2-1dl Pesto (gjord på basilika)
2-4 st mogna tomater
2 tsk socker
3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk kryddpeppar
2 msk olivolja
2 msk olivolja
Tillval: 1-2 påsar mozzarella.
Så här gjorde jag:
1. Börja med att tina upp kycklingfilérna.
1. Börja med att tina upp kycklingfilérna.
2. Skär tomaterna till tomat såsen.
3. Hetta upp olja i en liten kastrull. Tillsätt de hackade tomaterna, salt och socker.
Låt puttra på hög värmde i ca 5 minuter, sedan sänker ni till medelhög värme.
4. När tomaterna börjat mjukna tillätter ni 1 dl färsk hackad persilja och lite basilika samt vitlök.
(jag hade inte persilja så jag uteslöt det denna gång).
5. Häll över basilika tomatsåsen som ni köpt (finns bl a på Ica Maxi).
6. Tillsätt pesto, och övriga kryddor.
Jag lade även in finhackad rödlök för att ge såsen en fylligare konsistens (kan uteslutas).
7. Såsen bör puttra i låg värme i ca 40 minuter.
8. Tvätta och skär champinjoner och grönsaker efter önskad storlek.
OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan var för sig.
9. Tillsätt grädde och låt såsen koka ytterligare i 15 minuter.
Om ni önskar så tillsätt gärna mozzarella (går att uteslutas).
10. Låt såsen puttra på svag värme till ni ser att den börjar få en fylligare konsistens.
Smaka av och tillsätt kryddor.
11. Sedan är det bara att börja steka kyckling och grönsakerna. Krydda efter smak. När de börjat få färg, så häller ni över såsen. Låt koka på låg värme tillsammans.
(under tiden bör ni koka upp pastan)
Sen är det bara att blanda ihop allt! Garnera med basilika blad och mozzarella!
Voila!
Lycka till & smaklig måltid =)
Vill tillägga att det är jätte svårt att skriva exakta mått på allt, eftersom jag själv aldrig följer några mått (vad gäller matlagning). Jag kör på ögonmått och smakar av tills jag känner att jag är nöjd.
Ett gott råd är att inte krydda för mycket på en gång, utan tillsätt gärna då och då när ni smakar av.
Glöm inte att mat som görs med kärlek, blir alltid extra gott!
Kram,
Melissa
Mums! Ska absolut testa =)
Det här verkar smaka super gott!! Går det bra om jag lägger upp på min blogg? Vill jätte gärna tipsa om en så god maträtt. Jag hänvisar såklart till din blogg.
Håller på att tillaga maten nu, men ser på dina bilder att man ska ha någpn pastasås med basilika…detta står inte i ingredienserna….
Ja okej,, nu såg jag det! Det var underbart gott!
Ganska likt de andra pasta cream garlic rätterna. Det är någon ingrediens som skiljer, älskar pasta! Ser fram emot flera pastarecept""
Hej vackra du! Har precis avnjutit denna kyckling pasta med love sauce min man sa att detta var bland de godaste han har ätit i sitt hela liv! Han frågade vart jag fick tag på recepten hänvisade till din blogg han sa att jag borde besöka din blogg mycket oftare 🙂 tack vare Melissa så äter vi så god mat! Din man har riktigt tur 🙂 kram