Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Recept: Smördegsinbakad kycklingröra

Publicerad,
Hej alla fina,
Hoppas ni har haft en hyffsad bra dag trots det dåliga vädret. Här utanför var det kanske en halvmeter snö! Maken fick skotta två gånger idag. Snacka om bra (men slitsam) träning, hehe. Jag hade räknat med gäster idag, men syrran meddelade att det var imorn (inte idag) som de skulle komma över. Så då ska jag göra denna rätt igen! =)
 
 Här kommer det utlovade receptet på denna super goda och enkla rätt! =)
 
 
3-4 port
Ingredienser:
  1. 200g kycklingfilé
  2. 1-2 st paprika (röd och grön)
  3. 4-5 st färska champinjoner
  4.  2 små rödlök
  5. 1 dl färsk hackad persilja
  6. ca 2 dl creme fraiche
  7. En rulle smördeg 
  8. ägg (till pensling)
  9. salt, peppar, grillkrydda och paprika pulver.
Gör så här:
1. Tina upp kycklingen.
2. Förbered grönsakerna till fyllningen, ni kan skära de i stora eller små bitar (efter eget önskemål).
3. Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna. Stek kycklingen tills att den får en gyllenebrun färg. Krydda med: grillkrydda, svartpeppar, paprikakrydda och lite salt. Man kan även ha i vitlök (om man vill)
4. Tillsätt grönsakerna och stek de tillsammans med kycklingen och sänk  sedan värmen. Häll över creme fraiche, persilja och rör om ordentligt och smaka av.
5. Om ni känner er nöjda med fyllningen så låter ni den svalna (obs! detta är ett viktigt moment)
 
Dags att fylla smördegen:
Smördegen får ej stå i rumstemperatur under denna process, utan måste vara i kylen tills att det är dags att använda den.
 
1. Rulla ut smördegen på en bakplåtspapper och fyll den med röra endast i en lång rad i mitten. Lämna 4 cm på ämnden och (Se bild nedanför) sedan överlappar den varje sida så att ni ”ständer” smördegen ordentligt.
2. Pensla med ägg och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Servera med en god sallad till =)
 
Om det blir en fyllning över så spara den och servera vid sidan om eller gör som jag, koka lite pasta så har du en färdig pastarätt nästa dag! 

Mums!
 
Imorn ska jag testa att göra själva ”fyllningen” lite mindre bitar.
 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll! =)
 
Kram,
Melissa

10 Kommentarer

  1. Tack för receptet, ska testa det under veckan 🙂

    Måste fråga hinner man laga mat varje dag när man har en bebis? Eller väntar man tills dom somnat 🙂

    Svar:
    Hej hej,Ja, testa receptet! Meddela gärna vad du tyckte om den. Vilken bra fråga du ställer. Man hinner inte alltid laga mat, men om man gör det så får man planera så att man kanske städar/lagar mat när bebisen sover under dagen. =) Ibland brukar jag ha Michael i köket med mig så får han gå i gåstolen eller sitta på hans matstol och leka lite när jag håller på här hemma. =) Kramis
    Melissa
  2. Yummi. Ser riktigt gott ut. Ska definitivt testa göra denna rätt :).

    Tack så mycket för receptet :). Du är grym i köket :). Kramar

    Svar:
    Tack jema! vad gullig du är! <3 Hoppas det smakar =)
    Melissa
  3. Jag kan förstå dig ,samma här Planera är en bra functie ,

    Svar:
    =)
    Melissa
  4. Låter gott, det ska vi testa 🙂

    Svar:
    Gör det dina barn kommer att älska det! =)
    Melissa
  5. Tack snälla för receptet, ser hayat ut och kommer också testa detta :-)))

    Svar:
    Hoppas det smakar =) kramis
    Melissa
  6. Hej, är det samma smördeg som man använder till baklava, den är ju en massa tunna ,lager, använder du hela paketet då eller?

    Svar:
    Hej Lena,Det är smördeg som denna: http://saralee-sverige.se/produkter/sara_lee_smordeg.htmlMärket: Sara lee finns vid ostkylarna på Ica Maxi.
    Jag använder hela paktet (=1 st rulle)
    Kramis
    Melissa
  7. Mm se gott ut ska testa i helgen, men smördegen räcker de inte till 2 rullar el

    Svar:
    Hej sötis! ett paket smördeg blir en rulle (räcker till 2-3 pers), Lycka till=)
    Melissa
  8. Lagade den idag!! Mums, den blev riktig god, jag la i lite sweet chili oxå. Man ska nog låta kyckling röran svalna ORDENTLIGT innan man lägger upp på smördeget. Jag fick köpa nytt smördeg, hade för brottom. Tack Melissa &natelin för receptet!! Riktigt gott

    Svar:
    Hej Lilly!Vad roligt att du lagade det idag. Jo det är super viktigt att låta fyllningen svalna. Hur smakade det med sweet chili? stor kram =)
    Melissa
  9. Lagade den idag och det bar supergott, använde smördeg till baklava och av ett paket blev det tre rullar ( mindre än de Melissa har på bild) blev jättegott! Tack för receptet

    Svar:
    Hej gumman! Vad kul att det smakade bra =) Det blev säkert super bra så som du gjorde =) Kramis
    Melissa
  10. Hej Duktiga Melissa.. Testa denna idag & jag använde mig av paprika chili crème fraîche super gott! Kram

    Svar:
    Vad roligt att höra! Den måste jag göra snart igen. Kram,
    Melissa
    Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *