Dagens middagstips: Kyckling pasta
250 g kyckling file
1 st röd lök
1 st röd paprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1/2 purjolökslängd
Sås+ kryddor
Till kycklingmarinaden:
1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk stark paprika
2 st vitlökskyftor
2 tsk grillkrydda
1 msk pesto
några droppar citron
Såsen:
5dl grädde helst Arlas matlagningsgrädde
2 st vitlökskyftor
2 dl vatten/mjölk (valfritt om man vill ha mer sås eller grädde)
salt och peppar (smaka av)
Pesto om ni gillar smaken
1-2 dl riven ost
Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 250 g kyckling filé
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till pastan. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för.
grönsakerna kan ni hacka lite tjockare bitar eftersom de blir snabbt mjuka så man förlorar det där lilla tuggmotståndet.
Jag använde mig av Mildas grädde, det var helt Ok, men jag föredrar Arlas matlagningsgrädde. det smakade liiite bättre =)
När pastanär al dente då e den perfekt! lite tuggmotstånd ska d vara,
Tillsätt purjolöken och rör om ett tag.
Lycka till!