Ananaspaj
Publicerad,
Måste rekomendera er att göra ananaspaj! Det är en väldigt saftig och god dessertpaj! =)
Pajdeg | ||
1 dl socker | ||
3 dl vetemjöl | ||
1 tsk bakpulver | ||
150 gram smör | ||
Fyllning | ||
400 gram ananas, krossad, avrunnen |
2 dl crème fraiche |
0,5 dl socker |
2 tsk vaniljsocker |
1 st ägg |
Tillagning
Gör så här:
1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.
Det verkar kunna bli en jättegod dessertpaj!!!! 😀
Dock undrar jag om man ska blanda ingredienserna utan (el)visp?
Hej Rebecka!
Det går jätte bra att använda vanlig visp =)
kram,
Melissa