Fetaostfyllda pepperoni
Ingredienser:
- 30-40 st pepperoni
- 400 g Grekiskfetaost (den saltade sorten)
- 1 tsk stark paprika
- 1 tsk mynta
- ½ dl finhackad persilja
- ½ dl olivolja
- 1 tsk stark paprika
Gör så här:
Skär bort toppen av pepperoni och töm saften samt kärnorna med en liten tesked (skaften). Krama ut all vätska och skölj sedan med lite vatten.
Lägg fetaosten i en skål. Blanda alla kryddor och avsluta med olivolja. Blanda allt med händerna ordentligt så att kryddorna blandas över hela. Smaka ostblandningen och tillsätt kryddor om det saknas något.
Sedan fyller ni pepperoni med fetaost (använd teskeds skaften eller fingarna till att göra detta), men var inte för hårdhänta, eftersom pepperoni lätt kan gå sönder.
När ni är klara, lägger ni de fetaostfyllda pepperoni i en plastburk och fyller med 1/2 dl olja.
(de borde hålla sig mellan 7-10 dagar i kylen)
Lycka till!!
//Melissa
Ps. Om ni får fetaost över. Rulla de i små bollar (som på bilden) och placera de på en pappersduk med tallrik under och låt de torka i nåra timmar, innan ni placerar de i kylen.
Sedan lägger ni de i en plastburk i kylen med olivolja över. Ta fram de när ni känner för det och garnera med färsk persilja.
Precis som på bilden (ostbrickan) och placera tandpetare över.
=)
Alltsååååå du är så duktig!!!
Verkligen jätteduktig! Kabanije kamulto! Jag undrar vart du hittat det fina kaklet någonstans i köket, vill ha nåt i den stilen men hittar bara i gråsvarta toner plattor.
Take care
Louisa: Tack gumman!! <3
Julia: Taudi korban!Kaklet är köpt på Alfa Keramik (Segeltorp) Hälsa från Melissa som köpte det kaklet (så kan du kanske få lite rabatt =)
Den är grymt snygg! Är såå nöjd. Tog lång tid att hitta "rätt"kakel
Puss
hej mellisa! Osten du har på bilden som du har skärt i bitar vad heter den sorts osten?