Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Vegetariskgryta med ris eller pasta

Publicerad,

Gårdagens middagstips =)

Port: 4-6 pers

Ingredienser:

Grytan:

  • 2st auburginer
  • 1st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2-3st morötter
  • 6-8st färska champinjoner eller kantareller
  • 3st färskpressad vitlök
  • 1st gullök eller rödlök

Kryddor + sås

  • 1 tsk stark paprika
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sweet schili
  • 4-5dl matlagningsgrädde
  • 2-3 mask tomatpuré
  • 1 dl vatten

1. Bröja med att skära grönsakerna i önskad form/storlek.

2. Stek sedan auburginerna (3-4min) och sedan champinjonerna (eller kantarellerna)

3. Stek resten av grönsakerna och krydda (enligt ovanstående kryddor) och tillsätt sedan grädde, tomatpuré, sweetchili och vatten.

4. Låt grytan tillaga i låg värme i ca 10 minuter. Öpna locket och smaka av. =) Tillsätt gärna mer kryddor om det behövs.

5. Så här ska grytan se ut när den är färdig. Den ska vara krämig, men ändå inte för klumpig.

Grytan går bra att äta som den är med knäckebröd/pitabröd, tillsammans med ris eller som varm pasta. Alla tre har jag testat och det är lika gott! Jag delade upp den eftersom jag ville äta den med ris, men maken ville äta den med pasta =)

Det går bra att även ha kött i detta recept =)

Ett måste vid varje måltid, en skål sallad (även om rätten bestod av mycket grönsaker) =)

Lycka till & Smaklig måltid!

Kram,
Melissa

2 Kommentarer

  1. Testade den idag gumman och den blev väääldigt god! När kommer din receptbok ut =)

  2. vad menar du med stark paprika


    Svar:
    hej, det är en krydda som heter stark paprika. =)
    Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *