Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Middagstips: Köttfärspaj

Publicerad,
     Ingredienser:

      
     Köttfyllning

  • 1-2 stor rödlök/gullök
  • 2 msk margarin eller smör (olivolja GI)
  • 8 st champinjoner
  • ca 350 g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2tsk svartpeppar
  • t sk chili peppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 tsk Kanel (till köttfärsen om man vill)
  • 1 burk korssade/passerade tomater
  • ½ dl chilisås (Eldorado)
  • 1/2 dl vitlökschili sås (Eldorado) 
  • 3 msk tomatpure
  • ca 50 g (1-2 dl) riven ost

   Ost/creme Fraichefyllning:

  • 2 ägg
  • 2dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1/2 dl ost
  • lite grönlök för smakens skull

   Pajskal:

  • 1,5 dl grahamsmjöl (eller dinkelmjöl fullkorn)
  • 1,5 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten

Gör så här:

1. Börja med att steka köttfärsen grundlig. Om du vill få bort köttsmaken/lukten tillsätt kanel (annars skippar ni den). Sedan kryddar ni köttfärsen med lite grillkrydda.

2. Tillsätt sedan de hackade grönsakerna.

3. Rör om och låt fyllningen tillagas i låg värme. Tillsätt resterande kryddor och vitlök.

4. Blanda i tomatpuré, krossade tomater/passerade tommater, chilisås och vitlökschili. Rör om persiljan och tillsätt grönlök (valfritt).

Låt köttfyllningen tillagas i lågvärme. Börja med pajdegen/skalet.

Gör så här:

1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke.
2. Rör ihop med olivoljan.
3.Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.

Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

4. Ta ut pajskalet och fyll det med köttfärsfyllningen.

Sista steget!

5. Börja med ost/creme fraiche fyllningen. 
6. Rör om ingredienserna enligt nedan. Sedan häller ni det över köttfyllningen.

Till sist strö över resten av den rivna osten över och grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 20-30 minuter

Voila!

Servera med en härlig sallad!

Lycka till!

Kram,
Melissa

4 Kommentarer

  1. Alltså jag dööör så gott det ser ut! vill äta mat hos dig någon gång i mitt liv haha 😛

  2. Gott det se ut :).. duktig du e alltså!!

    Kram Mary

  3. Alltså gud vad gott!!! vad duktig du är tjejen! keep up the good work, mera sådana inlägg tack. lyckost din man alltså…

  4. Tack tjejer för era kommentarer, det värmer verkligen!

    Zoe, du är välkommen när du vill =)

    Kram,

    Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *