Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Till Demet: Smördegspiroger med ost

Publicerad,

Ingredienser:

  • 1-2 krt smördeg
  • 2-3 dl grekis, turkist fetaost (den du gillar bäst)
  • 1 tsk stark paprika
  • ½ dl olivolja
  • 1-2 ägg
  • 1 tsk salt (om fetaosten är mild i smaken)
  • 1 tsk mynta
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • Rödlök (om du vill) går bra utan =)

Gör så här:

Lägg ost, persilja, lök, ägg och kryddor i en skål

  

Blanda ihop allt med händerna och mosa osten.

 


 
Dela en smördegsruta i mitten och fyll de sedan med 1-2 teskedar ostfyllning.

 

Och sedan lägger du över halvan för att stänga igen den som på sista bilden. Gaffel är perfekt att använda som redskap. Den täpper igen alla luftutrymmen så de inte öppnar upp sig i ugnen.

När du är klar med alla så placerar ni de på en bakplåtspapper och pensla alla piroger med matolja.

Värm upp ugnen på 175-200 grader och låt pirogerna bli gyllenebruna innan ni tar ut de igen.

Pirogerna bör vara i ugnen mellan 10-15 minuter 

En riktig höjdare när man är sugen på något smått & gott!

Lycka till!

2 Kommentarer

  1. Men gumman vad snällt! Haha såg det nu. Du är ju underbar, ska försöka göra idag =).

  2. Hej!"!!

    Jag försökte mig på dessa godingar idag o de blev jättebra. en fråga bara: tanken var att frysa in dem, är det för sent att göra det om man redan har gräddat dem? Alltså ska man frysa in dem innan gräddning el kan man även efter?

    Tack för en kanonblogg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *