Snickers recept
Innehåll:
2 dl ljus sirap
1 dl farin socker (vanligt socker går bra med)
1 burk (ca 250-300 g) jordnötssmör,
1 dl hackade jordnötter (saltade) (Valfritt!)
(hälften tillsätter ni i smeten och andra häften till garndering).
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogg’s eller Rice Crisps (jag föredrar Rice Crisp)
1 kaka ljus eller mörk blockchoklad (ca 200-250 g)
Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap och socker under omrörning i en kastrull (låg värme). Tillsätt sedan kokosflingor.
2. Mät upp 10 dl cornflakes eller rice crips (mosa flingorna sedan försiktigt). Om ni använder Rice Crisp, räcker det med att röra om blandningen.
3. Hacka jordnötterna och tillsätt de i blandningen (hälften) (valfritt)
4. Bred ut ”smeten” i långpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Smält blockchokladen i vattenbad till sätt 1 tsk olivolja så blir chokladen lite gansigare hihi. Bred sedan chokladen över kakan.
Kakan är lättast att skära efter att man ställt in den i kylen (så chokladen kan svalna) i ca 15 minuter och ta sedan ut den och skär kakorna i små bitar.
Lycka til!
Kram,
Melissa