Kycklingtandoriwok recept
Publicerad,
Ingredienser:
Kycklingfiléer (2-3st)
Kycklingmarinad
- 1 tsk tandorikrydda
- 1 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 2 st pressad vitlök
Wok:
- 2 st pressad vitlök
- 2 st broccoli
- 1-2 st gul eller rödlök
- 1-2 paprika
- 5-7 färska champinjoner
- 10 st gröna bönor eller majskolvar
- 1 msk olivolja
Sås + kryddor:
- Kokosmjölk 2 burkar
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk ostronsås (Oyster sauce)
- 1/2 dl sweetchili
- 1 tsk tandorikrydda
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 2 tsk stark paprika krydda
Gör så här:
Tina kyclingfiléerna och marinera det sedan med ”kycklingmarinaden”. Låt stå i 1 h.
2. förbered och skär grönsakerna.
3. stek kycklingen ordentligt och tillsätt kryddor.
4. När kyckling är välstekt tillsätter ni grönsakerna och efter några minuter sås och kryddorna.
Låt kokas under låg värme i några minuter.Smaka av och tillsätt mer sås eller kryddor om så önskas.
Lycka till!
Kram,
Melissa