Tvixrecept
Publicerad,
Det tar lite tid att göra de här rutorna men det är värt besväret.
35 stycken
Kolasmet
Garnering
35 stycken
Mördegsbotten
6½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kolasmet
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap
Garnering
200 g ljus blockchoklad
2 msk olja
Bröja så här: Ställ ugnen på 175 grader.
1. Blanda alla ingredienserna till kakan i en matberedare och platta ut smuldegen i en bakplåtsklädd långpanna (25×35).
Grädda bottenkakan i 20 minuter.
2. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull.
Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
3. Bred såsen över den förgräddade kakan.
OBS Vik bakplåtspappret på alla sidor så att kolasåsen inte rinner över. Annars använd en rektangulär ugnsgform.
4. Smält chokladen med oljan i mikron eller över ett vattenbad och bred den över kolasåsen när den stelnat.
När också chokladen stelnat så skär den i rutor.
Förvara dem i kylen eller frysen.
(Lånad bild) så här ska tvixturtorna se ut.
Något jag fundera över är om man kan byta ut mjölet mot havregryn? jag tror att det kan bli godare.
Jag gillar när kakor eller bakelser är lite krispiga med tuggmotstånd som t ex snickersrutor.
Lycka till!
Kram,
Melissa
Hej fina Melissa! Du sminkar dig alltid så fint på vardagar 🙂 Skulle du kunna visa hur du sminkar dig och vad du använder för smink?
Tack för en jätte bra blogg, puss!