Ooey gooey brownies recept =)
Recptet på kakan
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche* (Kondenserad mjölk)
Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde
Gör så här:
1. Börja med att koka en burk kondenserad mjölk på låg värme i en kastrull fylld med vatten (som på bilden)
När den kokat klart i tre timmar kan ni börja följa receptet.
2. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
3. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
(för att få de lite mjukare, ta ut de efter 15 minuter)
4. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen.
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
5. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
6. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
7. Låt kakan stelna (ställ i kylen i 15 minuter) och skär de små bitar.
Dessa brownies går bra att frysa in, och kan serveras redan efter 10 minter (när de tinat upp)
Några förslag på ändringar i receptet:
– Jag kände att dessa brownies var liiite för söta för mig, så nästa gång ska jag testa att blanda hackade jordnötter eller valnötter i smeten (bottenkakan) samt minska på antalet dl socker.
Alla lager är väldigt söta och man kan känna att det blir för mäktigt, men grymt goda vart de iaf! =)
Ändringarna är bara mitt tycke.
* Man ska alltid följa recptet första gången när det gäller bakning,sedan kan man ändra ingredienserna när man lärt sig att tillaga den =)
Lycka till!
Kram,
Melissa
Hej vad är kondenserad mjölk?
Hejj jag undrar om du kan lägga ut recept på små pizzor med köttfärs, manakish typ som du haft vid meze.. älskar verkligen arabisk mat och din mat ser riktigt god ut haha (A) så det hade varit jätte snällt om du hade kunnat lägga ut ett recept 🙂
Hej hej!
Duktig du är i köket. Kan du inte lägga upp lite olika förslag på sallader. För oss som inte är lika duktiga på att äta sånt. Lätt att snöa in sig på det man kan. Det är så lätt men ändå blir det samma tråkiga jämt. Din såg smarrig ut, vad hade du i?
Hej Sara,
Kondenserad mjölk är mjölk där vatten har borttagits så att bara ca 25 % återstår, Den blir får en sirapsliknande konsistens.
Kondenserad mjölk med tillsatt socker används främst i olika typer av desserter. =)
Du kan hitta denna typ av mjölk på Mat/bak hyllorna i mataffären =)
Kram,
Melissa
Hej Therese,
Det ska jag verkligen försöka göra nästa gång jag 6 svärmor fixar sådana =)
Kram,
Melissa
Hej Anna,
Tack så mycket. Jag har några salladsrecept på kategorin: Mar&bakrecept.
I den salladen hade jag i en salladsmix som bestod av: spenat, krispsallad, ruccola bland annat.
Grönsakerna: Paprika, lök, gurka, tomat plus grekisk fetaost.
Dressing: Citron, olivolja, salt, mynta, stark paprika och pressad vitlök =)
En anna variant är Balsamico med några droppar olja.
Kram,
Melissa
Jaa! 🙂 det hade verkligen varit roligt om du gjorde 🙂 Du kan din grejj med mat styling och aa allt möjligt, gillar bloggen 🙂
Den blev jätte god!!!