Hallontårta med vitchoklad
Tårtfyllning:
- 5 dl vispgrädde
- 400 g hallon
- 1dl florsocker
- 6-8 st gelatinblad
Övrig fyllning:
- 1 hel granatäpple
- 1 dl blåbär
- Jordgubbssylt
- 200g vit choklad
- Tårtbotten
- Maränger (valfritt)
Fyllning:
1. Vispa grädden medelhårt. När du fått en fast kräm, ställ undan den i kylen.
2. Mixa hallonen (tina upp de ordentligt först).
Eventuellt kan man passera hallonen genom en sil för att få bort hallonkärnorna, om man vill det.
3. Lägg gelatinbladen i blöt.
4. Tillsätt florsockret till hallonen och rör tills det smält.
5. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält på svag värme.
6. Rör ner ca 1 dl av hallonen i gelatinet och rör därefter ihop det med resten av hallonen.
7. Rör försiktigt ner hallonen tillsammans med grädden och mixa.
8. När du fått en krämig mousse. Ställ udan den i kylen i minst två timmar tills moussen blir mer fast till formen.
9. Förbered resten av ingredienserna till tårtfyllningen. Riv den vita chokladen och skölj rent granatäpplen och blåbär.
Nu kan ni börja fylla tårtan =)
Lager 1: sylt, hallonmousse, granatäpplen, blåbär och riven choklad.
Lager 2: sylt, hallonmousse, maränger, granatäpplen, och blåbär.
Lager 3: sylt, hallonmousse, granatäpplen, och riven choklad.
Lycka till!
Kram,
Melissa
ursäkta till mig det du bakat micket goott ser ut, recept till den orsäkta till mig ?
Hej Marita!
Tack för din kommentar. Receptet står i början av inlägget.
Hälsningar/
Melissa
Gud du är så otroligt duktig på allt måste jag säga. En inspiration =)
Åååååhhh vad gott det dät ser ut att vara! borde baka oftare 🙂
Precis hittat till din blogg, gillar den!
Kram