Köttfyllda Auburginer
Ingredienser:
2-4st Auburiginer
Köttfärssås:
- 1st gul lökar
- 6 champinjoner
- 1 röd paprika
- 2st vitlök
- 1 msk smör eller olja
- 250 g köttfärs
- 3 msk tomatpuré
- 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
- 1 tsk kanel (om man vill ta bort köttsmaken/lukten)
- 2 tsk salt
- 2 tsk grillkrydda
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk chilisås
- 3 dl vatten
Sås:
- 3dl matlagningsgrädde
- 1 msk ajvar
- 2 msk sweet chili
- 2st färskpressad vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 tsk peppar
- 1 tsk stark paprika
Gör så här:
Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprika, champinjoner, persilja och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas chilikrydda eller chilisås. Tillsätt även vitlök. Var inte blyga med kryddningen smaka gärna av flera gånger och tillsätt mer kryddor om det behövs =)
2. Skala ur auburginerna (som på bilden). Krydda auburginerna med grillkrydda.
2. Skala ur auburginerna (som på bilden). Krydda auburginerna med grillkrydda.
3. Fyll de med köttfärs. Om ni får köttfärsöver så fyll exempelvis paprika med köttfyllningen =)
Sås
4. koka upp matlagningsgrädde och sänk värmen. Tillsätt tomatpuré, ajvar, sweet chili och kryddor. Rör om i några minuter. Tillsätt sedan vatten och vitlök. Smaka av =)
Låt såsen bli fyllig innan ni serverar den =)
Jag älskar jasmin eller basmati ris. Om ni kör med jasminris så står det i förpackningen hur ni mäter upp ris med vatten (efter antar portioner). Krydda riset med allkrydda, olivolja och salt.
Klart att servera med lite sallad.
Lycka till!
Vill även passa på att säga att alla recept här på bloggen är mitt sätt att tilllaga dem.
Det finns inga rätt eller fel vad gäller matlagning/recept.
Mina recept är riktade främst till de som inte kan laga mat, men även för dem som är intresserade av att lära sig mer.
Mitt mål och syfte är att inspirera! =)
Love food!
kram,
Melissa