Mozzarella Canneloni
Ingredienser:
En hel låda Canneloni (Barilla)
Fyllning:
- 5 påsar mozzarella
- 1-2 st röd paprika
- 1-2 påsar spenat
- 2 st rödlök
- Färska champinjoner (valfritt)
- 2-3 msk Pesto (Zeta)
- 2-3 st pressad vitlök
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
Bechamesås:
-
2 msk smör
-
2 msk vetemjöl
-
4 dl kokande mjölk
-
1 tsk salt och svartpeppar
1. Börja med att skölja spenaten och sila bort vattnet.
2. Hacka mozzarella och grönsaker.
3. Hetta upp lite olja i en kastrull och häll sedan i spenat, mozzarella och grönsaker i låg värme.
4. Rör om fyllningen några varv.
5. Tillsätt pesto, kryddor och vitlök. Rör om i låg värme.
Lägg sedan kastrullen åt sidan. Häll över fyllningen i en djup skål
(om mycket vätska bildats kan ni sila fyllningen och såsen häller ni över i ungsformen).
6. Börja fyll Cannellonin med mozzarella och spenat blandningen. Sortera de sedan som på bilden.
7. Gör iordning bechamelsåsen:
Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa.
Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning.
Rör tills konsistensen är jämn.
Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och peppar.
Såsen är klar och redo att hällas över Cannellonin.
Tillsätt riven ost och grädda i mitten av ugnen på 200grader, sänk värmen efter 15 minuter till 175 grader och låt gräddas i 10 minuter innan servering.
Voila! Denna rätt passar utmärkt att servera till fisk eller kött. Jag valde persomarinerad kyckling med vitlök.
Servera med en härlig grönsakssallad.
Lycka till & smaklig måltid!
Kram,
Melissa
Ps. Tack Roweda för tipset! ds =)
Hej igen !:) Ja jag såg det nya receptet, det ska jag verkligen prova snart =) idag har jag ätit din thai wok 😀 skit gott vart det !:) kram
Wow detta måste jag testa. Ser jättegott ut.
Jag älskar att kolla i andras kylskåp,. kan du inte visa vad du har i ditt kylskåp och skriva vad du alltid brukar ha hemma.