Recept: Kyckling Tikki Masala
Ingredienser:
300g Kyckling
1 rödpaprika
1 rödlök
1 gul paprika
4-5 färska champinjoner
3-4 vitlöksklyftor
2,5 dl iMat (eller annan matlagningsgrädde)
Färdig sås från Rydbergs
Valfritt: sweet chili
Kryddor:
Kryddor efter smak. Jag använde svartpeppar, salt, chilikrydda och kryddpeppar.
1. Förbered grönsakerna.
2. Stek kycklingen och tillsätt lite kryddor. Lägg i champinjoner, paprika, lök och pressad vitlök. Tillsätt kryddorna och rör om.
4. Förbered riset! Om du vill använda basmati ris som mig så skulle jag tipsa om att mäta upp riset och lägga det i blöt i minst 2 timmar. När det är dags att tillaga riset så sköljer du rent den först. Kokar upp en stor kastrull med vatten och salt. Häll i riset och låt koka mellan 5-8minuter. Smaka av riset hela tiden. Riset ska inte vara helt tillagat, men inte heller för mjuk. När riset har fått den konsistens du önskar, skall du sila bort vattnet. I samma kastrull smälter du smör, häller över riset och sänk värmen till den lägsta! Lägg på locket (gärna med en handduk under), så all vätska avdunstar. Detta är ris gjord på persisk vis som jag lärt mig av min fina svägerska! <3
5. Häll i Rydbergs sås Tikka Masala
5.Valfritt: att tillsätta 2,5 dl iMat eller matlagningsgrädde
6. Rör om och smaka av 🙂
Servera med sallad till! 🙂
Mums, ser gott ut! Och iMat!! 😀
Kom över Maria <3
ååå. tack för det här receptet! Det hade jag missat!
Ska fixa det i veckan.
Melissa, du borde skriva en kock-bok! Vilken succè det skulle bli med alla dina fantastiska recept! Alla tjejer/kvinnor skulle behöva en sådan bok hemma 🙂
kramis <3
Hej Angela!
Lycka till gumman! Hoppas du kommer att uppskatta receptet 🙂
Jag var inne på göra-kokbok för längesedan 🙂 men recepten finns ju på bloggen och jag tror inte att det är så många som köper kokböcker nu för tiden? Vad tror du?:)
många kramar
Hej =)
Det är sant att många recept finns på bloggen men om du skulle göra en kokbok så kommer det ju vara en aning mer utvecklat än det som ges på bloggen, antar jag :). Både med bilder och fler recept till olika sammanhang. Jag tror definitivt att din bok skulle sälja eftersom du har ett så brett sortiment och når ut till många. Du visar ju på kunskaper där allt från enkla måltider, bak, frukost och mat från andra kulturer finns. Tror mååånga unga/(och äldre) tjejer skulle nappa på det 🙂 Men det var bara en tanke hehe, älskar verkligen dina recept! Kram
Det har du helt rätt i Angela! Vi får se vad framtiden har att utvisa! 😉 Tack för de fina orden <3
kramis
Lycka till med allt <3 kramis