Recept: Mjölkchoklad tryfflar
Recept på Mjölkchoklad tryfflar med smak av kaffe:
Detta recept ger ca 20-25 tryfflar
Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
215 g mjölkchoklad
1 tsk kaffepulver
200 g mjölkchoklad till doppning
Strösselpärlor
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp kaffepulvret tillsammans med grädde och honung i en liten kastrull så att du ser att det bubblar, häll den heta blandningen över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt tryffeln stelna i kylskåpet.
När smeten hårdnat (ca 2 timmar i kylskåp) rullar du små tryffelkulor och låter dem återigen stelna i kylen 30 minuter Mät upp choklad och smält den i mikrovågsugn. 20 sekunder, ta ut o rör om, upprepa flera gånger tills all choklad smält. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera m pärlor. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
Tryfflarna håller minst en vecka i kylskåp 🙂