Recept: Thaiwok
Kycklingfiléer (2-3st) (går bra att byta ut kycklngen mot något annat eller bara vegetariskt)
Kycklingmarinad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilikrydda
- 1 tsk svartpeppar
- 1 st pressad vitlök
- 1 msk sweet chili
Wok:
- 2 st pressad vitlök
- 1 st broccoli
- 1-2 st gul eller rödlök
- 1 paprika (röd eller grön)
- 1 burk majskolvar
- 1/3 blomkål
- 5st färska champinjoner
- 1 msk olivolja
Sås + kryddor:
- 1 dl sweet chili
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk ostronsås (Oyster sauce)
- 1 msk soya
- 1 tsk paprika pulver
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 1 tsk stark paprika krydda
1. Börja med att tina upp kycklingfiléerna.
2. Skär de i bitar eller skivor efter smak.
3. Marinera kycklingen med ”marinaden” (enligt ovan).
4. Skiva grönsakerna
5. Hetta upp olja i en wokpanna och stek kycklingen tills den får en fin färg.
6. Woka grönsakerna tillsammans med kycklingen (dock inte för länge).
Tips: börja med blomkålen av avsluta med paprikan eftersom de har olika stektid.
7. Tillsätt sås och kryddor och avsluta med att hälla i ca 1 dl vatten, rör om och smaka av.
Servera med jasmin ris, Basmati ris eller nudlar.
Smaklig måltid! =)
Kram,
Melissa