Svar på fråga: till Natta
Natta omJobbar för fullt med mitt pastahus 🙂:
Hej Melissa, du är grym på matlagning. Jag har testat flera av dina recept. Skulle du kunna lägga upp receptet på syriansk/assyrisk-kebab(hemlagad)? Du förstår nog vilken jag menar, den som man grillar ute, men som man kan göra hemma i ugnen. Vad har du för ingredienser med köttfärsen? 🙂
Hej Natta!
Vad kul att du testat flera av mina recept =) Jag vet exakt vilken ”kebab” du menar. Har nedan får du
recept på kebabkött i samband med en maträtt. Du kan välja att bara köra receptet på kebaben =)
Lycka till!
Kram,
Melissa
Ingredienser
Grönsaker:
- 1st gul lök
- 1-2 st Auburginer
- 4-8 potatisar
- 2-3 tomater
- 2 st vitlök
- grillkrydda
Sås:
- 300g passerade tomater (en burk)
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 3 tsk salt
- 2 tsk socker
- 1 tsk peppar
- 1 tsk stark paprika
- 2 st vitlöksklyftor
Köttfärsblandningen:
Krydda lite köttfärs med:
– 1 st rödlök
– 2 tsk mynta
– 2 tsk svart peppar
– 2 tsk salt
– 2 st pressad vitlök
– 1 tsk krydpeppar
– 2 stark paprika
– 1/2 dl persiljaGör så här:
- 1. Börja med att lägga köttfärs i en skål. Finhacka rödlök och persilja och tillsätt sedan kryddor.
2. Rör om köttfärsblandningen med händerna.
3. Skär grönsakerna i skivor
4. ta en ugnsform och lägg köttfärsen i botten och pressa det i alla kanter.
5. Grönsakerna kan ni antingen steka eller bara lägga i botten råa (mycket nyttigare)
6. Förbered tomatsåsen. Häll i alla ingredienser som står under ”sås”
7. Grilla ungsformen med grönsakerna i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
Ta ut och häll sedan tomatsåsen över grönsakerna och lägg tillbaka det i ugnen.
Obs! Man kan välja att strunta i tomatsåsen och bara köra utan neutral =)
Låt de grillas i ytterligare 40-60 minuter (175 grader)
Servera den med ris eller bulgur
Smaklig måltid!
Lycka till!
Kram,
Melissa
hej kom in på din blogg av en slump. Kul, jag är också make up artist och hårstylist 🙂
btw ser grymt gott ut"!
P to the K