Thai & Currygryta
Igår gjorde jag en underbart god thai & currygryta som jag måste tipsa er om! 🙂
Ingredienser:
– 2 st kycklingfiléer
– 2 st rödpaprika
– 3 st små rödlök (eller 1 stor)
– 1 hel burk minimajs
– frysta gröna ärtor och sockerärtor
– 3 st vitlök
kryddor & sås
– 6 dl matlagningsgrädde eller iMAT (Jag använde iMat).
– 1 dl sweetchili
– 2 tsk curry
– 2 tsk gurkmeja
– 2 tsk himalaya salt eller vanligt sallt
– 1 tsk svartpeppar
– 2 tsk paprikapulver
– 1 tsk chilikrydda
Gör så här:
Börja med att tina upp kyckling. Hetta upp olja i en kastrull/panna. Stek kyckling och krydda med lite salt & peppar. När kycklingen fått färg, tillsätt minimajs. Häll i matlagningsgrädden/imat och frysta ärtor. Tillsätt vitlök, alla kryddor och sweetchili. Låt såsen koka på mellanhög värme. När såsen börjar tjockna tillsätter ni paprika och rödlök. Smaka av och krydda mer vid behov.
Grytan kan ni servera med jasminris eller basmatiris.
Jag garnerade med rostade jordnötter 🙂