Chicken pasta with cream, garlic and pesto
här kommer då reccepten för denna underbara pasta
Innehåll:
250 g kyckling file
1 st röd lök
1 st röd paprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
Sås+ kryddor
Till kycklingmarinaden:
1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
2 st vitlökskyftor
2 tsk grillkrydda
1 msk pesto
några droppar citron
Såsen:
5dl grädde helst Arlas matlagningsgrädde
2 st vitlökskyftor
2 dl vatten/mjölk (valfritt om man vill ha mer sås eller grädde)
salt och peppar (smaka av)
Pesto
2 msk parmesanost
Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 250 g kyckling filé
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till pastan. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för.
grönsakerna kan ni hacka lite tjockare bitar eftersom de blir snabbt mjuka så man förlorar det där lilla tuggmotståndet.
Kom ihåg sätt på lock över så tillagas kycklingen fortare och jämnare. smaka av kyckligen å tillsätt salt lr peppar om det behövs.
Här kan ni se några av de kryddorna jag använde mig av, som sagt det är viktigt att ni smakar av såsen för att se om mer krydda behövs tillsättas. Allt efter eran smak
När kycklingen är färdig steker ni kycklingen tillsammans med grönsakerna och tillsätt kryddorna till såsen. Låt de stekas i mellanhög värme, sedan tillsätter ni grädden.
låt den stå och puttra i låg värme i några minuter. om ni vill så kan ni lägga en msk tomatpure (det gjorde jag) men vill ni ha hel vit sås så kör utan.
Sedan tillsätter ni den kokta pastan och rör om.
garnera med parmesanost och lite persilja över.
Hoppas det smakar
Gjorde denna idag 🙂 tusen tack för receptet bästa Melissa! kram
Hej Angela,
Vad roligt att du uppskattade receptet! Stor kram <3