Vegetarisk gryta med bulgur
Börja med att koka potatisen till sen mjuknar lite. sedan skär du upp den i storna tärningar och sedan steker de lite i grillkrydda och olja.
Skär upp grönsakerna
Någa av vitlöken skär du i skivor
stek allt i en stekpanna, men bara några minuer och lägg i kryddorna enligt van
sedan lägger du i tomatpure och de passerade tomaterna samt chilisåsen. Låt grytan stå och puttra i låg värme i ca 30 minuter. smaka av då och då o känn om potatis är mjuk. när den e klar då är den färdig.
sedan e d dags o göra bulgur. jag använder mig av den mellanstora storleken på bulgut samt med ch3iraje som finns i de flesta matbutiker. (den bruna färgen får den när man grillar den i ugnen innan.)
lägg in 4 glas vatten i en kastrull. lägg i några droppar olja, kycklingbuljong, salt och övriga kryddor efter smak. låt den koka. sedan mäter ni upp i samma glas 2-3 glas med bulgur och chr3iae
låt det puttra i någa minuter i svag värme och smaka av när den e klar.
lycka till! ni får gärna skriva här om ni vill ha mer anvisningar
Det är ju inte vegetariskt om du har köttbuljong i den