Jordnötsbitar
En himmelsk upplevelse av jordnötter och chocklad.
Innehåll:
1 1/2 dl brun farin
1 dl socker
200g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl jordnötssmör
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100g mörk chocklad
Glasyr:
75 g smör eller margarin
75 g mörk chocklad
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grovt hackade jordnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen: på 175 grader. Rör om farin, socker, smör och jordnötssmör samtidigt.
Rör ner ägget i smeten.
2. Hacka chocklad grovt och blanda den med vetemjöl och bikaronat. Blanda ner mjölblandningen i smörsmeten.
3. Bred ut smeten i en liten avlång panna med bakplåtspapper ca 25 x 35 cm.
(Vill ni ha de lite tjockare så behöver ni inte bred ut smeten i 25 x 35.)
Det ska se ut så här typ =)
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chockladen och låt den smälta i smöret.
6. Tillsätt flor- och vaniljsocker och rör om. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö grovhackade jordnötter över. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor. Skär gärna bort alla kanter som kan kännas lite hårda.
Lycka till!
Kram,
Melissa