Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Påsk Cheese Cake =)

Publicerad,

Hallå hallå alla glada!
Här kommer mitt recept på min Påsk (citron/apelsin) Chese Cake =)

Ingredienser
Pajbotten:
– 200g digestivekex
– 75g smör

Fyllning:
– 5st gelatinblad
– 5 dl vispgrädde
– 6st äggulor
– 3,2dl florsocker
– 500g färskost (cream cheese eller Philadelphia ost)
– 1,5 dl citronsaft (färskpressad)

Geléglasyr:
3 dl apelsinsaft (färskpressad)

2 st gelatinblad

Gör så här:
1. Pajbotten:
Krossa kexen och smält smöret.

Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i
diameter.

2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.

3. Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt.

Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.

Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda sedan med resten av citronsaften.

4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet (inkl cream cheese).
Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.

6. Geléglasyr:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften.

Blanda med resten av apelsinsaften.

Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.

7. Lossa tårtan (försiktigt) från formen och dekorera efter era önskemål =) 

Såhär blev min lite snabbt =)

Jag tycker att denna Citron/Apelsin Cheese Cake smakade helt underbart!
Den var lite syrlig och sommarfräsch! =)

Lycka till!

Kram,
Melissa

 

 

2 Kommentarer

  1. Ska man alltså låta den svalna i kylen i 4 timmar?

  2. Hej,

    Den ska stå i frysen i två timmar minst och i kylen i två timmar.

    Hälsningar,

    Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *