Mellose.se | Make up & Hairstylist

Påsk Cheese Cake =)

Hallå hallå alla glada!
Här kommer mitt recept på min Påsk (citron/apelsin) Chese Cake =)

Ingredienser
Pajbotten:
– 200g digestivekex
– 75g smör

Fyllning:
– 5st gelatinblad
– 5 dl vispgrädde
– 6st äggulor
– 3,2dl florsocker
– 500g färskost (cream cheese eller Philadelphia ost)
– 1,5 dl citronsaft (färskpressad)

Geléglasyr:
3 dl apelsinsaft (färskpressad)

2 st gelatinblad

Gör så här:
1. Pajbotten:
Krossa kexen och smält smöret.

Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i
diameter.

2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.

3. Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt.

Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.

Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda sedan med resten av citronsaften.

4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet (inkl cream cheese).
Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.

6. Geléglasyr:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften.

Blanda med resten av apelsinsaften.

Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.

7. Lossa tårtan (försiktigt) från formen och dekorera efter era önskemål =) 

Såhär blev min lite snabbt =)

Jag tycker att denna Citron/Apelsin Cheese Cake smakade helt underbart!
Den var lite syrlig och sommarfräsch! =)

Lycka till!

Kram,
Melissa

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats