Mellose.se | Make up & Hairstylist

Bounty recept

Hej alla fina,

Hoppas ni mår toppen. Det var ett bra tag sen jag bakade min bounty kaka. Så nu är det dags tycker jag! 🙂 Ni kanske också vill baka den. Jag återpublicerar ett gammalt recept jag hittade på bloggen. 🙂

(notis: har minskat lite på sockret från ursprunglig version)

Ingredienser

3,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
3 st ägg
225 gram smält smör eller margarin
2,25 dl kokande vatten

Smör/kokoskräm:

225 gram smör eller margarin
3,5 dl florsocker
2 st ägg
175g cocos

Garnering:

250g ljus blockchoklad (blanda gärna med mörk choklad också)
1,5 msk olja

20140614-123525-45325913.jpg

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna  och därefter smör och vatten. Rör om/vispa ihop allt.

2. Grädda kakan i smord och bröad långpanna. 175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna. Jag använde en lite mindre ugnsform för att få lite högre kaka. Men då skall den gräddas lite längre. Känns efter och kolla hur just du vill ha den.

3. Smält smöret till smörkrämem och rör ner resten av ingredienserna: florsocker, kokos och ägg.

20140614-123525-45325666.jpg

1. Ta ut kakan och låt svalna.

2. Bred över smör/kokoskrämen över den kalla kakan.

3. Smält blockchoklad (i mikro eller över vatten bad)  med olja.

4. Bred över chokladen över kakan och låt den stå i kyl tills chokladen stelnat. Första gången vi åt denna så lät vi chokladen bara stå i kyl en stund. Vi serverade den mer mjuk. Båda går jätte bra! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats