Hej alla fina,
Hoppas ni mår toppen. Det var ett bra tag sen jag bakade min bounty kaka. Så nu är det dags tycker jag! 🙂 Ni kanske också vill baka den. Jag återpublicerar ett gammalt recept jag hittade på bloggen. 🙂
(notis: har minskat lite på sockret från ursprunglig version)
Ingredienser
3,5 dl | socker |
4 dl | vetemjöl |
1,5 tsk | vaniljsocker |
3 tsk | bakpulver |
4,5 msk | kakao |
3 st | ägg |
225 gram | smält smör eller margarin |
2,25 dl | kokande vatten |
Smör/kokoskräm:
225 gram | smör eller margarin |
3,5 dl | florsocker |
2 st | ägg |
175g | cocos |
Garnering:
250g | ljus blockchoklad (blanda gärna med mörk choklad också) |
1,5 msk | olja |
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna och därefter smör och vatten. Rör om/vispa ihop allt.
2. Grädda kakan i smord och bröad långpanna. 175 grader 15-20 min. Låt kakan svalna. Jag använde en lite mindre ugnsform för att få lite högre kaka. Men då skall den gräddas lite längre. Känns efter och kolla hur just du vill ha den.
3. Smält smöret till smörkrämem och rör ner resten av ingredienserna: florsocker, kokos och ägg.
1. Ta ut kakan och låt svalna.
2. Bred över smör/kokoskrämen över den kalla kakan.
3. Smält blockchoklad (i mikro eller över vatten bad) med olja.
4. Bred över chokladen över kakan och låt den stå i kyl tills chokladen stelnat. Första gången vi åt denna så lät vi chokladen bara stå i kyl en stund. Vi serverade den mer mjuk. Båda går jätte bra! 🙂
Senaste kommentarer