Mellose.se | Make up & Hairstylist

Belugabolgonese

Hej alla fina,

Hoppas ni mår bra.

Tänkte tipsa om en underbart god vegansk bolgonese med belugalinser.. Perfekt alternativ för dig som är vegan/vegetarian eller om du bara vill byta ut en kötträtt mot denna. Denna rätt uppskattas av hela familjen (även min kräsne son. 🙂


Recept:(4-6 port)
400 g spaghetti (jag använter glutenfri gjort på Bovete och rismjöl) använd det du gillar bäst)
1 gul lök

1-2 morötter

5st champinjoner (valfritt)

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 dl belugalinser

400 g krossade tomater

2 dl crème fraîche  t ex Oatlys i Fraiche

2 tsk strösocker

1-2 tsk salt (jag använder himalaya salt)

Basilika torkad eller färskt (valfritt)

1 tsk svartpeppar

1/2 tsk chili flingor

1 tsk salt

1 st grönsaksbuljong tärning

1 tsk spiskummin (valfritt)

olivolja att steka i

Gör så här

  1. Skala och och riv morötterna. skala och hacka lök och vitlök. Finhacka sedan champinjonerna.
  2. Fräs allt i olja i en kastrull och tillsätt linser, krossade tomater, creme faiche, vatten, buljongtärning, socker och salt, svartpeppar och eventuell spiskummin.
  3. Låt puttra på gländ i cirka 25 minuter eller tills du tycker att linserna fått en bra konsistens. Vill du ha såsen slät kan du mixa den eller servera som den är. Späd med mer vatten för att få en lösare sås. Koka pastan under tiden såsen puttrar klart.
  4. Smaka av såsen och tillsätt mer kryddor efter önskemål. Servera med pasta och färsk basilika.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats