Gnocchigratäng med tomat och mozzarella
Hej alla fina,
Hoppas ni mår fint. Idag lagade jag en super god lunch som endast tog 30 minuter. Den var otroligt god och kändes som en lite lyxigare middag. Denna kommer jag definitivt servera när jag får gäster på middag.
Ingredienser
500 g färska gnocchi (jag använde potatis gnocchi, men vanlig funkar också).
Olja till stekning
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
10 champinjoner, skivade
380g cannellinibönor eller vita bönor (blandade)
2 dl grädde
0.5 dl vitt vin (valfritt)
2 msk tomatpuré
1 msk pesto
1/2 dl soltorkade tomater, finhackad
1 msk konc grönsaksfond eller svampfond
200 g delade körsbärstomat
100 g mozzarella, tärnad
1 kruka basilika, plockade
salt och peppar
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Förberedelser: Börja med att hacka lök, vitlök, soltorkade tomater och skiva champinjoner och tomater. Skölj bönorna och sila bort vattnet och ställ åt sidan. Skiva mozzarella till tärningar.
- Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar ca 2-3 minuter (kolla förpackningen.. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg och häll i de soltorkade tomaterna.
- Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré, pesto och fond. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt salt, peppar och smaka av. Om såsen känns sur tillsätt 1 msk socker för att balansera smaken.
- Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Sedan Strö över parmesanen.
- Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.
inspiration till receptet hämtade jag härifrån
Älskar alla dina recept!
Åh tack snälla❤️❤️
Detta ska prövas! Ser gott ut!
Hur kan jag ha missat din blogg? Detta recept ska göras på direkten!
Ser fram emot fler och nya recept! 🙂
Kram!