Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Jordnötsbitar

Publicerad,

En himmelsk upplevelse av jordnötter och chocklad.

Innehåll:

1 1/2 dl brun farin
1 dl socker
200g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl jordnötssmör
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100g mörk chocklad

Glasyr:

75 g smör eller margarin
75 g mörk chocklad
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grovt hackade jordnötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen: på 175 grader. Rör om farin, socker, smör och jordnötssmör samtidigt.
Rör ner ägget i smeten.

2. Hacka chocklad grovt och blanda den med vetemjöl och bikaronat. Blanda ner mjölblandningen i smörsmeten.

3. Bred ut smeten i en liten avlång panna med bakplåtspapper ca 25 x 35 cm.

(Vill ni ha de lite tjockare så behöver ni inte bred ut smeten i 25 x 35.)

Det ska se ut så här typ =)

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chockladen och låt den smälta i smöret.

6. Tillsätt flor- och vaniljsocker och rör om. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö grovhackade jordnötter över. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor. Skär gärna bort alla kanter som kan kännas lite hårda.

Lycka till!

Kram,
Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *