Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Middagstips: Ugnsbakade grönsaker

Publicerad,

Ingredienser:





Grönsaker:

  • 1st gul lök
  • 1st rödlök
  • 2 st Auburginer
  • 4-8 potatisar
  • 2st rödpaprika
  • 1-2 tomater
  • 2 st vitlök
  • grillkrydda

Sås:

  • 300g passerade tomater (en burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk stark paprika
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här:

grönsaker:
1. Bröja med att skiva potatis och auburginer. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs potatisskivorna först och krydda lite med grillkrydda när de fått färg.

2. Fördela potatisskivorna i en ungsform.

3. Sedan steker ni auburginskivorna och kryddar med grillkrydda. Placera de sedan över potatisskivorna.

4. Skär sedan tomat och paprika. Placera de över auburginerna.

5. och slutligen även lökskivorna. Krydda med grillkrydda.

6. Börja med såsen. Hetta upp en kastrull eller panna, häll i passerade tomater, tomatpuré och kryddor. Rör om i i låg värme i några minuter. Sedan tillsätter ni vatten och vitlök. Rör om lite till. Smaka av såsen och tillsätt kryddor om så önskas.

7. Slutligen häller ni över allt i formen och lägger i ugnsformen i ugnen på 175grader i ca 30 minuter. Titta till då och då.

Detta kan ni äta med pitabröd, knävkebröd eller ris.

Kram,
Melissa

2 Kommentarer

  1. Här kommer ett litet hett tips, en R&B artist som jag jobbar med som heter Paul M. Kolla in hans hemsida: http://www.paulm.se

    Här är hans nya video "Baybe": http://www.youtube.com/watch?v=-yqdJal7YLM

  2. Vad tror du om man lägger i lite kött? Går det? Hur skulle du då göra? =) kram cecilia

Lämna ett svar till Cecilia Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *