Påsk Cheese Cake =)
Hallå hallå alla glada!
Här kommer mitt recept på min Påsk (citron/apelsin) Chese Cake =)
Ingredienser
Pajbotten:
– 200g digestivekex
– 75g smör
Fyllning:
– 5st gelatinblad
– 5 dl vispgrädde
– 6st äggulor
– 3,2dl florsocker
– 500g färskost (cream cheese eller Philadelphia ost)
– 1,5 dl citronsaft (färskpressad)
Geléglasyr:
3 dl apelsinsaft (färskpressad)
2 st gelatinblad
Gör så här:
1. Pajbotten: Krossa kexen och smält smöret.
Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i
diameter.
2. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 5 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt.
Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av citronsaften. Blanda sedan med resten av citronsaften.
4. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet (inkl cream cheese).
Häll i fyllningen och frys in i minst 2 timmar.
6. Geléglasyr:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg effekt i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinsaften.
Blanda med resten av apelsinsaften.
Häll glasyren på den frysta tårtan och låt stå i kyl cirka 2 timmar.
7. Lossa tårtan (försiktigt) från formen och dekorera efter era önskemål =)
Såhär blev min lite snabbt =)
Jag tycker att denna Citron/Apelsin Cheese Cake smakade helt underbart!
Den var lite syrlig och sommarfräsch! =)
Lycka till!
Kram,
Melissa
Ska man alltså låta den svalna i kylen i 4 timmar?
Hej,
Den ska stå i frysen i två timmar minst och i kylen i två timmar.
Hälsningar,
Melissa