Header Image

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Pastasallad med kyckling + ”vitost”

Publicerad,

Man har inte alltid tid eller lust att laga en varm måltid =) Då gör jag gärna en pastasallad!

Ingredienser:

Salladen:

  • 2st bladsallad
  • 1st grön paprika
  • 1st röd paprika
  • 2 dl gröna oliver (kärnfria)
  • 2 st ekologiska gurkor (som jag själv planterat)
  • 2 st ekologiska tomater (som jag fått av min kära granne Werner)
  • 10st Rädisor
  • 1 helt vitost

Dressing:

  • 1 tsk stark paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl citron
  • 1 tsk mynta
  • 1tsk salt
  • 1 dl färsk hackad persilja

Pastamarinad:

  • 1 tsk stark peppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • 1/2 dl pesto

Kycklingmarinad:

  • 1 tsk stark paprika
  • 2 msk citron
  • 1/2 dl Ajvar
  • 1msk grillkrydda
  • 1tsk peppar

 

Gör så här:

Tina upp två st kyclingfiléer och låt tina upp under dagen. Marniera sedan kyckling med ”kycklingmarinaden”. Låt stå i 1 h.

Grilla kycklingen i ugnen på ca 175 grader i ca 40min.

2. Börja hacka sallad, grönsaker..

och ”vitosten” som finns att köpa på de flesta förortsmatbutiker.

Mina gurkor =)

Salladen är nu klar

3. Koka upp fullkornspasta (om ni vill) och marinera sedan med ”pasta marinaden”. =)

Kycklingen kär ni upp sedan i skivor. Gillar ni sweetchili så tillsätt det bara vid sidan om. =)

Så är det bara att servera salladen, pastan och kycklingen i en djuptallrik.

Lycka till!

Kram,
Melissa

8 Kommentarer

  1. Mmm, vad gott…

    Tack för tipset!

  2. Åh va fräsht! Det här skall jag testa 🙂

    Tack bästa Melissa

  3. "vitosten" heter Halloumi, och det är cypriotisk vitost. 🙂

  4. Hej Maria

    Det är inte Halloumi, men den påminner om den. Den här osten gjorde många familjer hemma i mellanöstern. Men nu kan man köpa det i en del matbutiker =)

    Kram,

    Melissa

  5. Hej Julia!

    Testa det!

    Puss å kram gumman!

  6. vad är det för hemlagad ost från ica som du la i ostrullarna?? frågade men fick ej svar 🙂

  7. Älskar pastasallad och brukar precis som du göra den när jag inte känner för något varmt eller när jag inte har så mycket tid, men en sak jag aldrig har tänkt på är att göra en pastamarinad, otroligt bra tips!

  8. Anonym ang osten!

    Jag vet inte vad den heter, men jag lovar tt så fort jag vet så skriver jag det. Men kom ihåg, du måste inte ha den "vitosten" till ostrullarna. Du kan även använda fetaost själv =) Det blir jätte gott också.

    Kram,

    Melissa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *