Recept: Snickerskaka med dulce de lece
Detta recept skiljer sig från mig gamla som ni kan hitta HÄR! det går jätte bra att skippa den karamaliserade mjölken och köra på ”vanli” snickerskaka. Jordnötterna kan ni ha i smeten eller garnera över chockladen.
Ingredienser:
1/2 burk karamaliserad mjölk (dulce de lece)
2 dl ljus sirap (Ekologisk)
1 msk farin socker
1 burk ekologisk jordnötssmör från Fitnessguru. Ni hittar den HÄR!
1/2 dl hackade jordnötter (saltade)
1 dl kokosflingor
10 dl Rice Crisps
1 hel blockchoklad ljus eller mörk blockchoklad (ca 200-250 g)
Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap, kokosflingor och socker under omrörning i en kastrull.
2. Mät upp 10 dl ricecrisp och blanda det tillsammans med jordnötsblandningen.
3. Bred ut ”smeten” i långpanna klädd med bakplåtspapper i önskad storlek.
4. Bred över den karamaliserade mjölken (Dulce de lece) och placera den i frysen i ca 30 minuter (tills att kolan stelnad lite)
2. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred sedan chokladen över kakan försiktigt. Här gan ni garnera hackade jordnötter över (om ni inte vill lägga jordnötterna i självaste smeten.
3. Placera kakan i kylen så att chokladen stelnar fortare.
4. Dela kakan i önskade bitar.
Snickerskakan går utmärkt att frysa in och servera när du får oväntat besök! 🙂
Åh vad gott!
Frida: Farligt gott är det! Du måste testa! 🙂