Detta recept skiljer sig från mig gamla som ni kan hitta HÄR! det går jätte bra att skippa den karamaliserade mjölken och köra på ”vanli” snickerskaka. Jordnötterna kan ni ha i smeten eller garnera över chockladen.
Ingredienser:
1/2 burk karamaliserad mjölk (dulce de lece)
2 dl ljus sirap (Ekologisk)
1 msk farin socker
1 burk ekologisk jordnötssmör från Fitnessguru. Ni hittar den HÄR!
1/2 dl hackade jordnötter (saltade)
1 dl kokosflingor
10 dl Rice Crisps
1 hel blockchoklad ljus eller mörk blockchoklad (ca 200-250 g)
Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap, kokosflingor och socker under omrörning i en kastrull.
2. Mät upp 10 dl ricecrisp och blanda det tillsammans med jordnötsblandningen.
3. Bred ut ”smeten” i långpanna klädd med bakplåtspapper i önskad storlek.
4. Bred över den karamaliserade mjölken (Dulce de lece) och placera den i frysen i ca 30 minuter (tills att kolan stelnad lite)
2. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred sedan chokladen över kakan försiktigt. Här gan ni garnera hackade jordnötter över (om ni inte vill lägga jordnötterna i självaste smeten.
3. Placera kakan i kylen så att chokladen stelnar fortare.
4. Dela kakan i önskade bitar.
Snickerskakan går utmärkt att frysa in och servera när du får oväntat besök! 🙂
Åh vad gott!
Frida: Farligt gott är det! Du måste testa! 🙂