Recept: Rocky Road Brownies Part 2
Publicerad,
Här kommer mitt recept på Rocky Road Brownies. Har finslipat lite grann på mitt gamla recept som ni kan hitta HÄR!
Ingredienser:
Brownie
350g rumstempererat smör
6 dl strösocker
3dl Ekologisk Kakao (eller kakao av god kvalitet)
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3dl vetemjöl
1dl hackade valnötter
Fudgeglasyr
3dl ekologisk vispgrädde (funkar bra med vanlig)
1dl mjölk
1dl ljus ekologisk sirap
350g mörk + ljus blockchoklad
(jag använde inte all glasyr, eftersom att jag använde en mindre form. Glasyren går bra att ha i kylen i en vecka)
Rocky Road Topping
- 1 påse Dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl salta jordnötter
- 1 dl valnötter
- 1dl nävar mini-marshmallows
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
Ett tips: Jag brukar servera kakan i väldigt små bitar eftersom att den är ganska mäktig. Nästan i pralinstorlek. 🙂
Lycka till! 🙂