Mellose.se | Make up & Hairstylist

Recept: Rocky Road Brownies Part 2

Här kommer mitt recept på Rocky Road Brownies. Har finslipat lite grann på mitt gamla recept som ni kan hitta HÄR!

 

Ingredienser:

Brownie

350g rumstempererat smör
6 dl strösocker
3dl Ekologisk Kakao (eller kakao av god kvalitet)
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3dl vetemjöl
1dl hackade valnötter

 

Fudgeglasyr

3dl ekologisk vispgrädde (funkar bra med vanlig)
1dl mjölk
1dl ljus ekologisk sirap
350g mörk + ljus blockchoklad

(jag använde inte all glasyr, eftersom att jag använde en mindre form. Glasyren går bra att ha i kylen i en vecka)

 

Rocky Road Topping

  • 1 påse Dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1dl nävar mini-marshmallows

20131122-181930.jpgGör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

20131122-181945.jpgGör så här:

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
Ett tips: Jag brukar servera kakan i väldigt små bitar eftersom att den är ganska mäktig. Nästan i pralinstorlek. 🙂
Lycka till! 🙂

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats