Mellose.se | Make up & Hairstylist

10 tips för mat som bör undvikas vid detox

10 tips för mat som bör undvikas vid detox

Detox och rött kött

1. Rött kött är försurande och svårsmält. Under en detox bör du helst äta helt vegetariskt men kan göra undantag för fisk om du önskar det. Tänk på att komplettera med tex D-vitamin på vintern, om du inte äter gott om tex svamp (D-vitaminrikt).

Detox och alkohol

2. Vin, öl och alkohol får vänta tills efter detoxperiodens slut. Om du hela tiden tillför gift i kroppen, så kommer den att ha fullt upp och inte hinna rensa ut det som är inlagrat och bör  rensas ut.

Detox och vete

3. Vete är som lim i kroppen och bör undvikas även när du inte detoxar. Vete är till och med så klistrande, så det går att använda som tapetklister. Att det dessutom är näringsfattigt och orsakar snabba blodsockertoppar är ytterligare orsaker till att ta bort det helt.

Detox och socker

4. Socker bör också avlägsnas från kosten, men då inte socker från grönsaker, frukt och bär utan från raffinerade produkter eller produkter där majsstärkelse eller fruktsocker har tillsats. Majsstärkelse innehåller GMO (genmanipulering) medan fruktsocker som tillsats har en toxisk påverkan i levern.

Detox och lektiner

5. Socker kan även förknippas med candida och sockerberoende och om du lider av dessa, så bör det helt uteslutas. För att få resultat så behöver du även plocka bort lektiner ur kosten, eftersom de är proteiner som binder 2 kolhydrater och ger liknande effekt som socker. Läs mer om detta: Här!

Detox och tillsatser

6. Minska på tillsatser som finns i hel- och halvfabrikat och byt dem mot naturliga och ekologiska produkter.

Detox och ekologiska produkter

7. Köp ekologiska och naturliga hudvård- och hushållsprodukter. Alla de gifter som finns i dagens produkter påverkas oss oerhört mycket. Tänk lite extra på de saker som du använder i hår, på huden, nära maten eller som luktar mycket och konsigt.

Detox och tillagning

8. Stek i gjutjärnspanna och ej i teflon. Teflon är så pass giftigt så du kan inte ens ha dina kanariefåglar i köket samtidigt som du steker, eftersom de dör av teflonförgiftning. En reva i teflonpannan avger stora mängder gifter, vilket också står angivet på pannans bruksanvisning som du erhåller vid inköpstillfället. Idag är stora mängder av den amerikanska befolkningen teflonförgiftade.

Detox och näringsinnehåll

9. Tänk på att mat som har lagrats också har påverkad näring. Ett exempel är nypressad apelsinjuice som efter 15 minuter har förlorat cirka 50% av sitt C-vitamininnehåll. Efter 1 timma, så finns inget C-vitamin kvar vilket visar på vikten av att göra alla mat ala minute. Just C-vitamin oxiderar lätt, men detta gäller även annan näring. Tänk då vad lite C-vitamin som finns i ett rör med C-vitaminbrus… !

Detox och matsmältning

10. Undvik att svälja maten hel, skölja ner den med vatten eller att stå upp och äta. Kroppen behöver lugn, ro och mycket blod i magen för att få en bra matsmältning. Om du står upp, så är blodet ute i din kropp istället för i magen. Mat som inte har tuggats ordentligt kan orsaka matsmältningsproblem och dessutom, innehålla för lite av saliv och det spjälkande (sönderdelande) enzymet amylas.

Denna lista är hämtad härifrån! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. mellose

      Hej Jasmin:
      Jag har också läst att det ska vara dåligt och mådde super dåligt när jag läste detta. Alla mina pannor/kastruller är av teflon! Livsmedelsverket är inte alltid så ärliga kan jag påpeka.
      Jag har alltid funderat på varför de inte rekommenderar människor att köpa t ex mer ekologiskt och KRAV märkt. Det är ju bevisat att det är nyttigare och bättre för oss. Slipper vi få i oss massa dåliga ämnen, bekämpningsmedel m.m.
      Tack för tipset! 🙂
      Kramis

stats