Mellose.se | Make up & Hairstylist

Cannelloni fyllda med grönsaker, spenat och mozzarella

Ingredienser:





En hel låda Canneloni

Fyllning:

  • 2 påsar mozzarella
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1-2 påsar spenat
  • 2 st rödlök (små)
  • 4-6 st Färska champinjoner
  • 1 dl skivade gröna oliver
  • 2-3 st pressad vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk stark paprika krydda

Bechamesås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kokande mjölk
  • 1 tsk salt och svartpeppar
     

1. Börja med att skölja spenaten och sila bort vattnet.

2. Hacka mozzarella och grönsaker.

3. Hetta upp lite olja i en kastrull och stek först grönsakerna och sedan.

5. spenaten och mozzarellan i låg värme. Rör om fyllningen några varv.

5. Tillsätt kryddor och vitlök. Rör om i låg värme.
Lägg sedan kastrullen åt sidan. Häll över fyllningen i en djup skål
(om mycket vätska bildats kan ni sila fyllningen och såsen häller ni över i ungsformen).

6. Börja fyll Cannellonin med mozzarella och spenat och grönsaksblandningen blandningen.

7. Gör iordning bechamelsåsen:

Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa.
Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning.

Rör tills konsistensen är jämn.

 

Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och peppar.

Såsen är klar och redo att hällas över Cannellonin.

Tillsätt riven ost och grädda i mitten av ugnen på 200grader, sänk värmen efter 15 minuter till 175 grader och låt gräddas i 10 minuter innan servering.

Voila! Denna rätt passar utmärkt att servera till fisk eller kött.


(en gammal bild på den tdidigare cannellonin)

Servera med en härlig grönsakssallad. =)

Lycka till & smaklig måltid!

Kram,
Melissa

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kati

    hej gumman!!

    Jag undrar bara en sak.. kan man lägga köttfärs i? istället för grönsaker.. d ser got ut men ja gillar inte spenat o min man är en köttätare hehe.. han skulle aldrig bli mätt ¨på d där.. ja köpte ida sånna canneloni, tänkte på din recept men undrar om man kan köra med köttfärs o i såfall ska man koka dem innan eller bara steka köttfärsen o lägga allt i?

  2. Melissa

    Hej Sandra,

    det har du helt rätt i. Jag tänkte köra en frågestund innan jag reser bort så jag kan svara på allt när jag är borta. Så hade jag tänkt mig.

    Kram,

    Melissa =)

  3. Sandra

    Hej Mellose, det var jätte länge sen du hade frågestund är det inte dags att köra en nu`?

    fortsätt med det du gör !

stats