Mellose.se | Make up & Hairstylist

Dagens middagstips från Mellose: Kycklingwok speciale

Idag kände jag för å testa någon ny kycklingwok som jag inte gjort tidigare. självkart baserat på min fantasi 🙂

Innehåll:
250 g kyckling file
 1 st röd lök
1 st röd paprika
1 st broccoli
halv blomkål
5-10 st champinjoner
2 st morötter (valfritt) Majskolvar kan vara ett annat alternativ istället
4 st vitlöksklyftor

Sås+ kryddor
Till kycklingen:

några skvettar soja
1 msk oliv/matolja
1 msk sweet schili
1 msk Chili sauce  med vitlök (se bild)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk stark paprika
2 st vitlökskyftor

Såsen:

1 st wok sauce: sweet shili
1 st wook sauce: Hoi Sin & Garlik
halv tsk socker
2 st vitlökskyftor
2 dl vatten (valfritt om man vill ha mer sås)
salt och peppar (smaka av)

Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 250 g kyckling filé
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till woken. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för. Exempel är löken som det går fort för och morötter samt blomkol behöver lite mer tid på sig. men samaka av som sagt det är hemligheten. 😉

Purjolöken skall sköljas noggrant för det finns alltid mkt smuts bakom alla blad! Tillsätt purjolöken sist till såsen!

 Vitlökten är en viktig ingrediens i all min mat! det e en annan hmlighet oxå. Ni få veta mkt hemligheter idag, lyckost er =)

Stek kycklingen seperat i en wokpanna. anledningen till att jag har ett lock över är för att kycklingen skall tillagas bra på båda sidorna.

jag älskar grönsaker. så även om jag gör en wok med mkt grönsaker, gillar jag att ha en sallad bredvid varje måltid oavsett vad. hihi. Vet nu hur en sallad håller i sig bäst? ha alltid såsen seperat när du serverar den så håller salladen garanterat i kylen minst 3 dagar i stället för en halvdag och sen geggamojja =)

När kycklingen är väl tillagad, lägger du i grönsakerna, var för sig som jag sa. sen krydda och smaka av. tillsätt såserna enligt beskrivningen

så här ser det ut när det är färidigt. servera med jasminris eller nudlar. men jag gillar med ris mer.

lycka till och hoppas det smakar

puss å kram från mig till er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melissa

    Hej Tack för era kommentarer. jag har varit lite lat med uppdateringen med det kommer fler så håll utkik. =)

stats