Mellose.se | Make up & Hairstylist

Fläskkarré med ugnsbakad potatis, ris m.m.

Igår gjorde jag fläskkarré med ugnsbakad potatis, champinjoner och lök. detta servaredas även med ris, sallad, tzatziki och färsk aburgineröra

Innehåll:
500 g Fläkkarré
 1 st röd lök
1 st röd paprika
5-8 st champinjoner
6 st vitlöksklyftor
2 st tomater
4-7 st fast potatis
6 dl turkisk yougurt
1-2 st auburgine
4 msk tahine (finns att köpa í samtlika ica butiker)
1 st citron

Marinaden till fläskkarren: 
2 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
1 tsk salt
1 tsk svart peppar
2 st vitlökskyftor
3 tsk grillkrydda

Marinad för ugnsbakad potatis m. grönsaker
3 tsk grill krydda
2 tsk paprika
1 tsk svart peppar
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk stark paprika

Auburgineröra
2dl turkisk yougurt
2-3 st vitlökskyftor
1-2 tsk Stark paprika
2 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl citron
1-2 hela auburginer

Tzatziki
4 dl turkisk yougurt
2-3 st vitlöksklyftor
1 tsk mynta
1 tsk stark paprika
1 tsk salt

Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp 500 g fläskarré
Medan den tinades upp började jag förbereda ugnsbakade potatisen och grönsakerna . När fläskkarren är upptinad marinerar ni den i ca 1-3 (beroende på hur länge ni orkar vänta)

 

Sätt på ugnen på 200 grader och lägg in grönsakerna och potatisen, samt även auburginerna som ni ställer längst nere på plattan i ugnen. Var noga med att kolla av auburginerna och vänt sida på de. så de inte grillas på en sida bara.

Potatisen och grönsakerna bör vara inne i ugnen tills ni märker att potatisen börjat mjukna upp. Detta tar ca 1-2 h beroende på värmestyrkan i ugnen.

  

När auburginen är klar, alltså när den är grillad på alla sidor och är väldigt mjuk (känn på den) då skalar ni av skalet och kivar den i runda skivor som ni sedan lägger i skålen med auburgine röran. Lägg i citron, o alla kryddor med vitlök och yougurt. Ni blandar detta med en gaffel, samtidigen som ni mosar auburginen



Tzatziki

Häll i yougurten i en skål, lägg i kryddorna och vitlöken och blanda. dekorera med lite persilja och stark pakrika och mynta överst.

Salldad
servera gärna med en härlig sallad vid sidan om efter smak.

 

Dressign till sallad:
1 hel citron, med 1tsk mynta, 1tsk stark paprika och 2 tsk salt och1/2 dl olivolja, 2 vitlkösklycftor

När potatisen börjar bli klar och fläskkarren marinerat färdigt är det dags att steka köttet.vLägg gärna på ett lock när ni steker köttet, så att den tillagas inuti oxå, men bortse från detta om ni gillar blodigt.

 

Vill man ha ris till bör man göra detta innan. Det tar ca en kvart o göra ris (jasminris) När ni kokar riset häll i några droppar olivolja, 2 tsk salt, 1 tsl allkrydda.

 

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats