Mellose.se | Make up & Hairstylist

Recept: Curryris med vegetarisk gryta

Här kommer receptet på gårdagens måltid:

Ingredienser:

1 hel aburgine

2 st rödbetor

3 st morötter

1/3 blomkål

1 st röd paprika

1 st rödlök

3 st vitlök

4 st potatisar

Det går med fördel att byta ut en del grönsakerna mot annat ni gillar som t ex färska champinjoner och broccoli.

 

Sås & kryddor

1 paket ECO Krossade tomater Från ICA

3 msk milj ajvar

2 msk tomatpuré

2,5 dl iMat (vegetabilisk matlagningsgrädde), går även att välja vanlig klassisk grädde eller matlagningsgrädde.

kyckling buljong

2 dl vatten

2 tsk svartpeppar

2 tsk salt

1 tsk krydpeppar

1 tsk paprika pulver

1-2 tsk chili krydda

3 tsk ekologisk kokosolja från Fitness Guru.

Valfritt: kokosoljan är valfri i detta recept. Jag tillsatte det för den goda smaken, men också för att den har bra effekter på hälsan. Ni kan läsa mer om det HÄR! 🙂

Gör så här:

1. Förbered grönsakerna: skala, hacka och skär i normal stora bitar.

2. Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt de grönsaker som behöver längst tid att tillagas först: aburginer, rödbetor, morötter och potatis. Rör om i några minuter. Tillsätt salt, peppar och pressad vitlök.

3. Tillsätt tomatpuré, ajvar, buljon och krossade tomater tillsammans med vatten. Låt allting koka på medelhög värme i ca 15 minuter.

4. Häll över iMat eller matlagningsgrädde , resterande kryddor och kokosolja.

5. När potatisen mjuknat så tillsätter ni resterande grönsaker: lök, blomkål och paprika. Låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter.

6. Rör om allt och smaka av. Om grytan känns för tjock så kan ni hälla i lite mer vatten.

Ris:

Tillaga efter förpackning eller som nedan:

3 dl basmati ris

1 kyckling buljong

1 tsk gurkmeja

1 tsk curry

1 tsk salt

1 msk smör

 

Min svägerska Robar har lärt mig laga ris på ”persisk vis”, men lade till lite buljong, curry och gurkmeja. 🙂

1. Mät upp ris och lägg allt i en skål med ljummet vatten i minst 30 minuter.

2. Skölj rent riset

3. Hetta upp en kastrull med lite smör eller olja. Tillsätt ris, buljong och kryddor.

4. Fyll med vatten (så att den täcker riset och lite mer ca 5dl)

5. låt riset koka mellan 5-8 minuter.

Tips: stå hela tiden i närheten och smaka av riset. Riset är klart när den är halvmjuk med lite crunch.

6. Sila bort vattnet

7. Smält 1 msk smör i kastrullen, häll över riset och sätt på locket. Sänk värmen till den lägsta och låt riset få ”vila” tills att det skall serveras (gärna i minst 30 minuter).

 

Smaklig måltid & Lycka till 🙂

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats