Mellose.se | Make up & Hairstylist

Recept: Laktos- och glutenfritt frökex

Ingredienser:

0,5 dl hela linfrö

0,5 dl psylliumfrö (går att byta ut mot ytterligare 0,5 dl linfrö)

1 dl pumpa kärnor

1dl solroskärnor

1 dl oskalat sesamfrö

3-4dl vatten

Valfrikryddning, t ex det jag använde: himalaya salt och 1 tsk vitlökspulver


Gör så här:

1. Lägg in fröerna i en skål och tillsätt vatten. Låt stå i en kyl i minst 6 timmar eller över natten.

2. Sätt ugnen på 135 grader varmluft

3. Om det är vätska kvar så skölj allt i ett finmaskigt durkslag. Blanda allt tillsammans med de kryddor ni valt

4. Smörj bakplåtspappret med lite olja. Om ni har en nonstick så behöver ni inte smörja in det. Fördela jämt med en slickepott till ett tunt lager. Lägg in plåten i ugnen.

5. Titta till kexen efter 45 minuter: ta ut plåten, bryt loss eller skär kexen i rutor. De kexen som fortfarande känns fuktiga kan ni vända upp och ned och ställ tillbaka in i ugnen.

Titta till kexen då och då, när ni känner att de är helt torra så är kexen klara.

Servera kexen som tillbehör till en god dip eller tillsammans med något gott pålägg eller färskost.

135 grader är relativt låg värme, men det är för att behålla de nyttiga ämnena och fetterna från fröerna. Har man torkugn, så är det ännu bättre (man behåller all näringsvärde), men det tar ganska lång tid. 🙂

De här kexen är helt gluten och laktosfria! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats